Passantenhaven Sassenheim

Passantenhaven Sassenheim2019-10-09T19:25:58+01:00

Project Description

Gegevens


Opdrachtgever:
Gemeente Teylingen
Locatie:
Sassenheim
Omschrijving:
Aanleg Passantenhaven

In opdracht van de gemeente Teylingen leggen wij een passantenhaven aan bij NS-station Sassenheim. Deze komt te liggen in de Zandsloot achter het parkeerdek. Het werk wordt in fasen uitgevoerd en opgeleverd in 2020.

Vanuit de Passantenhaven en via de Zandsloot kunnen boten straks direct naar de Kagerplassen varen. In de haven komen 14 ligplaatsen voor waterrecreanten, die passanten kunnen ophalen en afzetten bij het station. De boten mogen maximaal enkele uren aanleggen (‘Kiss & Sail’). Het NS-station wordt hierdoor een recreatief transferium voor varen, wandelen en fietsen.

Om de passantenhaven te kunnen aanleggen, moet de kade van de Zandsloot worden verlegd in de richting van het parkeerdek. Er wordt een stukje polderwater gedempt en boezemwater vergroot. Om dit veilig te kunnen doen, moeten we eerst een nieuwe kade aanleggen. Voor deze dijk wordt kleigrond aangevoerd, die eerst een half jaar moet ‘zetten’. Daarna kunnen we de passantenhaven verder aanleggen. Naar verwachting is de haven in de zomer van 2020 klaar voor gebruik.

De Passantenhaven bij het station ligt aan het fietspad langs de Zandsloot, onder het viaduct door, dat AHCO in 2015 aanlegde voor de Gemeente Teylingen.

Meer informatie: https://www.teylingen.nl/inwoners-en-ondernemers/bouwen-en-wonen/projecten/sassenheim/aanleg-passantenhaven-station-sassenheim.html
Impressies: Plan34

Meer van

Laad meer