Passantenhaven Sassenheim

Passantenhaven Sassenheim2020-04-29T10:00:04+01:00

Project Description

Gegevens


Opdrachtgever:
Gemeente Teylingen
Locatie:
Sassenheim
Omschrijving:
Aanleg Passantenhaven

In opdracht van de gemeente Teylingen leggen wij een passantenhaven aan bij NS-station Sassenheim. De Zandloot wordt hiervoor doorgetrokken tot aan het parkeerterrein bij het station. Het project wordt in fasen uitgevoerd en opgeleverd in 2020.

Vanuit de Passantenhaven en via de Zandsloot kunnen boten straks direct naar de Kagerplassen en naar het centrum van Sassenheim varen. In de haven komen 14 ligplaatsen voor waterrecreanten, die passanten kunnen ophalen en afzetten bij het NS-station Sassenheim. De boten mogen maximaal enkele uren aanleggen (‘Kiss & Sail’). Het NS-station wordt hierdoor een recreatief transferium voor varen, wandelen en fietsen.

Om de passantenhaven te kunnen aanleggen, moet de kade van de Zandsloot worden verlegd in de richting van het parkeerterrein. Daarvoor is een stukje polderwater gedempt en is het boezemwater vergroot. Om dit veilig te kunnen doen, hebben wij in het najaar eerst een nieuwe kade aangelegd. Voor deze dijk is kleigrond aangevoerd, die eerst een half jaar moet ‘zetten’. In december is de damwand voor de haven geplaatst en heeft onderaannemer Hoogvliet de fundatie van de aanlegsteiger aangelegd. Bovendien is een betonnen duiker geplaatst die de spoorsloot verbindt met de waterpartij bij het station. Als dat klaar is, kan er een voetpad worden aangelegd tussen het parkeerterrein, het station en de nieuwe passantenhaven. In januari is gestart met de aanleg van de kunststof aanlegsteigers. In het voorjaar kunnen we de oude dijk verwijderen en de passantenhaven verder aanleggen. Naar verwachting is de haven in de zomer van 2020 klaar voor gebruik.
De Passantenhaven bij het NS-station Sassenheim ligt aan het fietspad langs de Zandsloot, dat onder het viaduct doorloopt. Dit fietspad is in 2015 door AHCO aangelegd voor de Gemeente Teylingen. Meer informatie: https://www.teylingen.nl/inwoners-en-ondernemers/bouwen-en-wonen/projecten/sassenheim/aanleg-passantenhaven-station-sassenheim.html
Impressies: Plan34

Meer van

Laad meer