Innovatie2019-03-03T14:31:52+01:00

Innovatie

AHCO denkt graag met u mee over de meest duurzame en voordelige oplossing, zowel in de ontwerpfase als tijdens de uitvoering van een project. 

Wij kennen de bodem én de technische mogelijkheden. Onze vakkundigheid is gebaseerd op vakkennis, jarenlange ervaring en vindingrijkheid.  Onze voorouders hebben slimme oplossingen bedacht, waarvan wij nog altijd profijt hebben. Die beproefde methodes gebruiken wij nog altijd graag. Er is niets mis met gezond (boeren)verstand. Tegelijkertijd benutten wij moderne technieken en blijven wij onze kennis en methoden voortdurend vernieuwen.

Duurzaam watersysteem

Voor de nieuwe woonwijk Boerhaave in Leiden bedacht AHCO een regen- en rioolwatersysteem dat gebruik maakt van natuurlijk verval. Daardoor zijn bij het waterbeheer geen put en geen elektrische pomp nodig. Hierdoor kon zowel op de investerings- als op de onderhoudskosten worden bespaard. Bovendien is voor dit systeem geen elektriciteit nodig, waardoor jaarlijks minstens 2000 kWh minder elektriciteit wordt gebruikt. Zo hielpen wij de opdrachtgever aan een duurzame en bovendien voordelige oplossing.

Bruggen naar eigen ontwerp

Voor het Wandelnetwerk Bollenstreek ontwierp en bouwde AHCO verschillende soorten bruggen, die het agrarisch landschap toegankelijk maken voor wandelaars. Bij het ontwerp en de constructie van de bruggen is maatwerk geleverd, waarbij rekening is gehouden met de schaal van het landschap. Ook de trekpontjes over de Leidsvaart en de bijbehorende steigers zijn een eigen ontwerp van AHCO.

Design & Construct

Voor het Hoogheemraadschap van Rijnland ontwierp AHCO een oplossing voor het inlaten van water uit de rivier de Gouwe in de Bloemendalerpolder in Gouda. Door een inlaatleiding onder de rivierdijk te maken, kan nu vers water de polder in stromen, wat de waterkwaliteit ten goede komt. AHCO voerde het project niet alleen uit, maar was ook verantwoordelijk voor het plan en het ontwerp. Het ontwerpproces is uitgevoerd volgens de principes van System Engineering.