Wandelnetwerk Bollenstreek

Wandelnetwerk Bollenstreek2019-03-01T21:39:17+01:00

Project Description

Gegevens


Opdrachtgever:
Gemeenten Duin- en Bollenstreek
Locatie:
Bollenstreek
Omschrijving:
Aanleg routenetwerk, bruggen, pontjes, bewegwijzering, panelen

AHCO verzorgt sinds 2014 de aanleg en het onderhoud van het Wandelnetwerk Bollenstreek. De wandelroutes lopen door agrarisch gebied, langs bollenvelden en weilanden. De paden zijn door ons voorzien van bruggetjes, trekpontjes en overstapjes, markeringen en informatiepanelen. Mooie duurzame klus!

Het Wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek voert langs kleurige bollenvelden en groene weilanden. Het netwerk van wandelroutes is aangelegd in opdracht van de gemeenten in de Bollenstreek, in samenwerking met de agrariërs en landschapsorganisaties in de regio. Een groot deel van het ruim 100 kilometer lange netwerk voert via verharde paden, maar er is ook 20 kilometer nieuwe route aangelegd, waarbij het agrarisch gebied toegankelijk is gemaakt.

Voor het Wandelnetwerk Bollenstreek ontwierp en bouwde AHCO verschillende soorten bruggen, die het agrarisch landschap toegankelijk maken voor wandelaars. Bij het ontwerp en de constructie van de bruggen is maatwerk geleverd, waarbij rekening is gehouden met de schaal van het landschap. Ook de trekpontjes over de Leidsevaart en de bijbehorende steigers zijn een eigen ontwerp van AHCO.

Meer van Terreininrichting en Waterbouw

Laad meer