Poldergemaal Geerpolder

Poldergemaal Geerpolder2023-03-02T11:01:55+01:00

Project Description

Gegevens


Opdrachtgever:
Hoogheemraadschap van Rijnland
Locatie:
Tolhuiskade Ter Aar, Gemeente Nieuwkoop
Omschrijving:
Nieuwbouw gemaal Noordeinde-Geerpolder

In opdracht van het Hoogheemraadschap van Rijnland bouwen wij het nieuwe poldergemaal Noordeinde-Geerpolder in Ter Aar, gemeente Nieuwkoop. Eerst hebben wij een tijdelijke pompinstallatie geplaatst, zodat de bemaling van de polder tijdens het werk gewoon kan doorgaan. Vervolgens hebben wij een stalen damwand geplaatst en is het bestaande gemaal gesloopt. Bij dit gemaal wordt geen gebruik gemaakt van een prefab put, maar wordt het beton in het werk gestort.

De betonnen onderbouw van het nieuwe gemaal, waarin de nieuwe pompput komt, wordt in het werk gestort. Het gemaal wordt door VOPO voorzien van een visveilige pomp en er wordt een vispassage aangelegd. Zo kunnen vissen veilig van de boezem naar de polder zwemmen en terug. Het gemaal staat aan de Tolhuiskade. Daarover loopt een fietspad dat tijdens de werkzaamheden is afgesloten.

De nieuwbouw van het gemaal Geerpolder is de vierde in een serie van vijf poldergemalen die wij in de periode 2021-2023 vernieuwen in opdracht van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het gaat om de gemalen Meer en Duinpolder in Lisse, Elsbroekerpolder in Hillegom, Bospolder in Leiderdorp, Noordeinde-Geerpolder in Langeraar en Het Noordveen in Nieuwe Wetering.

Meer van

Laad meer