Nieuwbouw poldergemaal Halfweg

Nieuwbouw poldergemaal Halfweg2019-02-28T16:55:05+01:00

Project Description

Gegevens


Opdrachtgever:
Cobraspen
Locatie:
Sugarcity Halfweg,
Haarlemmermeer
Omschrijving:
Bouw nieuw poldergemaal

SugarCity in Halfweg wordt uitgebreid met een outlet center. Omdat dit gevolgen heeft voor de infrastructuur en de waterhuishouding is een nieuw poldergemaal voor de Zwetpolder nodig. AHCO Weg- en Waterbouw bouwt dit gemaal in opdracht van ontwikkelaar Cobraspen.

De betonnen onderbouw van het gemaal is geleverd door Van der Linden Beton en bestaat uit twee gedeelten, die ter plaatse gemonteerd zijn. AHCO Weg- en Waterbouw heeft de bouwput uitgegraven en heibedrijf Van den Berg uit Haarlemmerliede heeft de tien houten heipalen geslagen, die de fundering vormen. Samen met medewerkers van Hoogvliet is vervolgens de hardhouten damwand aan de instroomzijde geplaatst. De uitstroombak is in de stalen damwand gemonteerd op een betonnen vloer.

Na maanden van voorbereiding is op 18 juli de betonnen put aangevoerd en op zijn plaats gehesen door een splinternieuwe 160 tons kraan van Verschoor. Daarbij waren ook Bert Breij van Onder Maaiveld Advies en directievoerder Waterpas aanwezig. VOPO pompen levert de werktuigbouwkundige installatie van het gemaal. Het Hoogheemraadschap van Rijnland neemt het in beheer om het waterpeil in de Zwetpolder in Haarlemmerliede te beheersen. In maart 2018 is het gemaal in aanwezigheid van alle betrokken partijen goedgekeurd.

Meer over Waterbouw en Grondwerk en leidingen

Laad meer