Leidingwerk ESA-ESTEC

Leidingwerk ESA-ESTEC2022-10-17T21:36:11+01:00

Project Description

Gegevens


Opdrachtgever:
Rizzani de Eccher, Italië
Locatie:
ESA-ESTEC Noordwijk
Omschrijving:
Verleggen hoofdleidingennet

Op het terrein van ESA-ESTEC hebben wij een groot project aangenomen: het verleggen van het complete hoofdleidingennet op het terrein. Wij werken hierbij in opdracht van de Italiaanse bouwonderneming Rizzani de Eccher, die op het terrein een groot laboratorium gaat bouwen voor de ontwikkeling van satellieten.

Waar de nieuwbouw moet komen, lopen nu nog talloze kabels en leidingen door de bodem. Die moeten omgelegd worden voordat de bouw kan beginnen. Het gaat om allerlei soorten waterleidingen, zoals drinkwater, riolering, stadsverwarming, koeling en proceskoelwater, maar ook om de gasleidingen, 10 kV-elektriciteitsleidingen en een dubbel brandblussysteem. Al die leidingen moeten een andere plaats krijgen, terwijl de 2000 ESA-medewerkers gewoon aan het werk moeten blijven.
AHCO Weg- en Waterbouw werkt al 40 jaar op het terrein van ESA-ESTEC en is aannemer van dit megaproject. Wij werken hierbij samen met Installatiebedrijf Putman uit Noordwijk, die het installatiewerk verzorgt, en Aartman Elektrotechniek uit Noordwijkerhout, die de 10 kV-kabels legt. Het project is in juli 2022 van start gegaan en moet in het najaar van 2022 klaar zijn.

Meer van

Laad meer