Elektriciteitsmasten Bollenstreek

Elektriciteitsmasten Bollenstreek2019-02-27T12:05:42+01:00

Project Description

Gegevens


Opdrachtgever:
Goossen Te Pas Bouw
Locatie:
Sassenheim, Lisse
Haarlemmermeer
Omschrijving:
Grond- en terreinwerk voor verzwaring fundatie elektriciteitsmasten

AHCO voert grondwerkzaamheden uit voor de verzwaring van elektriciteitsmasten van TenneT. Bij elf 150 kV-masten in Sassenheim, Lisse en Lisserbroek leggen wij de bouwwegen aan en verzorgen wij de bronbemaling en terreininrichting.

Tennet laat de fundatie van de elektriciteitsmasten verzwaren en de elektriciteitsgeleiders vernieuwen. Deze aanpassing is nodig om de transportcapaciteit van het elektriciteitsnet te vergroten. Niet alleen wordt de nieuwe 380 kV verbinding aangelegd; ook de masten van de bestaande 150 kV verbinding moeten worden verzwaard.

Ons werk betreft de 11 masten tussen hoogspanningsstation Sassenheim en opstijgpunt Turfspoor in Lisserbroek. De masten liggen midden in het landelijk gebied van de Bollenstreek en de Haarlemmermeer. De gronden zijn in gebruik bij verschillende agrariërs en bloembollenkwekers, die zo min mogelijk schade en overlast van het werk mogen ondervinden.

Aannemer Goossen Te Pas Bouw uit Enschede, onderdeel van Volker Wessels, voert het verzwaren van de fundatie uit. Zij schakelen AHCO in voor de aanleg van de tijdelijke bouwwegen, het vrij graven van de fundering, vullen van de ballastblokken en bronbemaling tijdens het werk. Als de aannemer klaar is, moeten alle bouwwegen en terreinen weer worden opgeruimd.

Meer van Grondwerk en leidingen

Laad meer