• Heereweg 1a |
  • 2161 AB Lisse |
  • Tel: 0252 417788 |

Terreinaanleg ZorgBalans en wandelpad

ZorgBalans heeft een nieuwe woonvoorziening gebouwd in Bennebroek. AHCO verzorgde in opdracht van hoveniersbedrijf Theo Denayère de terreinaanleg bij de gebouwen. Bovendien is tussen de zorglocaties een wandelpad aangelegd. 

De twee nieuwe gebouwen van ZorgBalansHorstendaal en Saanensduin genaamd, zijn gebouwd in Park Vogelenzang, op het terrein van GGZ InGeest. Er wonen in totaal 64 mensen die intensieve zorg nodig hebben in een beschermde omgeving. De nieuwe gebouwen liggen midden in de natuur, op de grens van Park Vogelenzang en het Lokhorsterduin. De buitenruimte bij de gebouwen is ingericht door hoveniersbedrijf Theo Denayère, die AHCO inschakelde voor de aanleg van de terreinverharding, zoals bestrating en asfalt.

 
Aanleg terreinverharding bij de nieuwe gebouwen   Asfalteerwerk voor de toegangsweg 
 
Grondwerk voor hovenier Theo Denayère   Aanleg van de parkeervakken met grastegels

Wandelpad tussen Den Weeligenberg en Horstendaal

De huidige voorziening Horstendaal aan de Nieuweweg blijft voorlopig nog in gebruik bij ZorgBalans. Om het contact tussen het oude en nieuwe gebouw Horstendaal en het verpleeghuis Den Weeligenberg te vergemakkelijken, is een wandelpad aangelegd naar het terrein van GGZ InGeest. Op die manier zijn ook de mogelijkheden voor een wandeling naar het bos vergroot. Het wandelpad loopt over de dam die naast de uitbreiding van het bloembollenbedrijf Nord Lommerse is gemaakt. Het pad, dat door AHCO en Theo Denayère is ontworpen, is half verhard en geschikt voor rolstoelen. 

 
Aanleg wandelpad naar het Lokhorsterduin   Op de achtergrond het oude Horstendaal
 
Het pad loopt over de dam naast Nord Lommerse   Met keerwanden wordt het pad verdiept aangelegd
 
Het wandelpad nabij de Nieuweweg   Het wandelpad in het Lokhorsterduin