• Heereweg 1a |
  • 2161 AB Lisse |
  • Tel: 0252 417788 |

Wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek

AHCO verzorgt de aanleg en het onderhoud van het Wandelnetwerk Bollenstreek. De wandelroutes lopen door agrarisch gebied, langs bollenvelden en weilanden. De paden zijn door ons voorzien van bruggetjes, trekpontjes en overstapjes, markeringen en informatiepanelen. Mooie duurzame klus!

Het Wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek voert langs kleurige bollenvelden en groene weilanden. Het netwerk van wandelroutes is aangelegd in opdracht van de gemeenten in de Bollenstreek, in samenwerking met de agrariërs en landschapsorganisaties in de regio. Een groot deel van het ruim 100 kilometer lange netwerk voert via verharde paden, maar er zijn ook nieuwe routes aangelegd, waarbij het agrarisch gebied toegankelijk is gemaakt. 

 
Wandelroute Veldzicht Noordwijk geopend   Wandelroute Veldzicht Noordwijk geopend
   
Door AHCO ontworpen trekpontje  
 Kwakel over watergang Noorder Leidsevaart Hillegom 
 
Brug met hekje in de Poelpolder in Lisse      Kwakel nabij de Noorder Leidsevaart Hillegom
 
Brug aan de Leeweg in Noordwijk     De bewegwijzering van de route
 
Trekpontjes over de Noorder Leidsevaart    De pontjes worden druk gebruikt door recreanten
     

Het Wandelnetwerk Bollenstreek werd in oktober 2014 officieel geopend door gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland. Sinds 2018 wordt gewerkt aan nieuwe uitbreidingen van het Wandelnetwerk. Zo is in Noordwijk de Wandelroute Veldzicht geopend en ook in Lisse en Hillegom wordt gewerkt aan nieuw routes.
Op de routekaart van het Wandelnetwerk Bollenstreek zijn alle wandelroutes en 20 ommetjes aangegeven. De kaart is gratis verkrijgbaar bij alle gemeentehuizen in de Bollenstreek en kunt u ook downloaden via www.bollenstreek.info/wandelen De routes zijn ook online te vinden via de Wandelapp Wandelen123.

 
 
Eerste paal van het Wandelnetwerk Bollenstreek    Opening van het Wandelnetwerk Bollenstreek in 2014
                 
Kaart en wegwijzers voor het Wandelnetwerk   Wandelkaart met 20 ommetjes