• Heereweg 1a |
  • 2161 AB Lisse |
  • Tel: 0252 417788 |

Wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek

AHCO heeft de aanleg van het Wandelnetwerk Bollenstreek verzorgd. De wandelroutes lopen door agrarisch gebied, langs bollenvelden en weilanden. De paden zijn door ons voorzien van bruggetjes, trekpontjes en overstapjes, markeringen en informatiepanelen. Mooie duurzame klus!

Het Wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek voert langs kleurige bollenvelden en groene weilanden. Het netwerk van wandelroutes is aangelegd in opdracht van de gemeenten in de Bollenstreek, in samenwerking met de agrariërs en landschapsorganisaties in de regio. Een groot deel van het 100 kilometer lange netwerk voert via verharde paden, maar er zijn ook nieuwe routes aangelegd, waarbij het agrarisch gebied toegankelijk is gemaakt. 

   
Door AHCO ontworpen trekpontje  
 Kwakel over watergang Noorder Leidsevaart Hillegom 
 
Brug met hekje in de Poelpolder in Lisse      Kwakel nabij de Noorder Leidsevaart Hillegom
 
Brug aan de Leeweg in Noordwijk     De bewegwijzering van de route
 
Trekpontjes over de Noorder Leidsevaart    De pontjes worden druk gebruikt door recreanten
     

De wethouders van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk en Teylingen plaatsten de eerste markeringspaal op 4 juni 2014 aan de Zuider Leidsevaart in Hillegom. Op 3 oktober 2014 werd het Wandelnetwerk officieel geopend door gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland.
Op de routekaart van het Wandelnetwerk Bollenstreek zijn alle wandelroutes aangegeven. 
De kaart is gratis verkrijgbaar bij alle gemeentehuizen in de Bollenstreek en kunt u ook downloaden via www.bollenstreek.info/wandelen

 
 
Eerste paal van het Wandelnetwerk Bollenstreek    Opening van het Wandelnetwerk Bollenstreek in 2014
                 
Kaart en wegwijzers voor het Wandelnetwerk   Wandelkaart met 20 ommetjes